1079647.jpg

Ajatussotku, 2005

Akvarelli, muste

Marraskuu nielaisi minut. Huh.

Ei kuitenkaan mihinkään masennuksen syövereihin, vaan ihan tavalliseen jatkuvan pimeyden-hämärän-sirrissä puskemiseen. Niin että hämmästelen televisio-ohjelmia: mitenkä tuo ohjelma taas tulee, vastahan se tuli. Mistä hetken miettimisen jälkeen lamppu syttyy, että jaa, viikko on siis kulunut.

Korjaan pitkän ruskean seiskishameeni helmaa, saan sen helmahulpion aina revittyä auki. Pukeudun mielelläni vanhoihin vaatteisiin, 40-, 50- ja 70-lukujen vaatteisiin, mutta niitten käyttämisessä on se ongelma, että naisihmiset olivat jotenkin toisenluontoisia niihin aikoihin. Siinä missä tätini ja muut tutut ja tuntemattomat naiset ovat vaalineet kolttujaan läpi vuosikymmenien niin, että tuskin kulumaa on havaittavissa, minä saan puolessa vuodessa hajotettua vaatteen kuin vaatteen haaroista, kainaloista tai helmasta. Siis menneiden vuosikymmenien leideihin verrattuna kävelen liian lujaa, huidon liian laajalti ja ylipäätään olen paljon enemmän olemassa kuin vaatteen kuosi kestää.

Onneksi nykykankaat ovat streziä -kuten tavaratalossa tänään havaitsin materiaalia mainostettavan. Ihanaa että vieläkin on tuota, miksi sitä nyt kutsuisi. Näitä viehkeitä myyjiä, jotka kirjoittavat "golitsi" ja "proileri". Se on jotenkin lohdullisen epätehokasta, lähes lämminhenkistä kaiken huomio- ja kykytalouden keskellä.

Eufemia kehotti eräässä päreessään käyttämään jonkin ihastelemansa blogityypin tyyliä yhden postauksen ajan. En ole yhtäkään ompelu- tai neuleblogia käynyt katselemassa, joten en edes tiedä pidänkö niistä, mutta tästä postauksesta tulee tämmöinen ompeluseuran lätinöitä -tyyppinen.

Voi voi tuohon alkoi tulla ihan huonoa ompelusta. Tämä helma näet pitää kääntää käsin, tämä on fiinimmin tehty kuin nykyklänningit. Pitää vähän keskittyä. En ole kummoinen ompelija(kaan). Olisipa kiva tietää, missä olen kummoinen...

Ollaankos meillä vähän Thaitheilijaelämää-kriisissä tänään? Ollaan joo. Kun ei taas vaihteeksi tiedä, kuka on ja mitä tekee, hameen korjausompelu on mielenterveyttä ylläpitävää uusintavaa toimintaa, maanläheistä ja turvallista. Huomenna ostan espanjalaista punaviiniä, se pitää myös kovasti kokonaisvaltaisesti terveyttä yllä.