Pietarissa ja Moskovassa on parast'aikaa meneillään niin kutsuttu Tyytymättömien marssi ( Erimielisten marssi. Edit.30.11.). Ne harvat ja joka puolelta poliittista kenttää tulevat oppositiovoimat yhdistäytyvät ja osoittavat kansalle ja vallalle, etteivät kaikki suinkaan ole nuolemassa suurta yhteistä persettä. Mutta tätäkään vähää siellä ei enää saa osoittaa. Miliisi pidättää mielenosoittajia minkä ehtii, yleinen kaaos vallitsee. Sain tämän tiedon venäläisiltä LiveJournal-sivuilta, joilla ihmiset päivittävät puolen tunnin välein, keitä tietävät pidätetyn, ja mitä on tapahtumassa.

Uutiskuvakooste ja mielenosoittajan puhe. Käy selväksi, että valta pelkää pienimpiäkin toisinajattelijoita. Ja juuri tänään heidän pelkonsa on, että nuo pari tuhatta oppositioihmistä irroittavat siteet hypnotisoidun kansan silmiltä, ja kaikki tulevat ulos kadulle ja siihen päättyy Putinin ja hänen rosvokoplansa valta. Miliisi totteli ylhäältä tulevia määräyksiä ja lähti pidättämään tämän demokraatisen valtion kansalaisia, jotka osoittavat ilman minkäänlaista aseistusta tai väkivallan aikomustakaan mieltään. Viikkoa ennen vaaleja (mikä olikaan aihe?) Kreml kaappaa jo lopunkin vallan kansalaisiltaan. Niin että voitaisiinko jo lopettaa Venäjän laskeminen jonkinlaisten läntisten demokratioiden joukkoon, kiitos?

(Olen pahoillani, mutta en osaa laittaa Youtube-ruutuja tähän suoraan. Voisiko joku kultainen ihminen kertoa, miten se tehdään?)