Uuden vuoden komeroitten puhdistus: DorianK tunnustaa kaikki jonain-päivänä-vielä-teen-tämän -juttunsa. Vaikkakin hän vain ihmettelee, mihin kaikki se aika, jolloin nämä asiat pitäisi tehdä, katoaa. Niin, muistelen nähneeni jostain 50-60-luvulta jonkin kaskun tai stripin, jossa ihmeteltiin sitä, missä on se aika, joka on saatu säästettyä kaikilla näillä moderneilla aikaasäästävillä vekottimilla. Nykyään mikään instanssi tuskin enää mainostaa kapistuksiaan sillä, kuinka paljon aikaa ne säästävät. Varsinkin kun kaikki tietävät, että se säästetty aika tuhraantuu asiakaspalvelujonoissa roikkuessa, käyttöohjeita ja/ tai help?-osastoa tavatessa tai mahdollisesti jopa itse yritettäessä korjata kertakäyttöiseksi suunniteltua harmiketta.

Mutta minulla on aina ollut sairaalloinen viehtymys tekemättömien töiden listaamiseen, joten piti siis laskea omat keskeneräisyydet.

13 dvd- tai vhs-elokuvaa. Se ei onneksi ole kauhean paljon. Meidän digiboxi ei myöskään ole tallentava, joten vältyn kiusaukselta kerätä ohjelmia.

0 sanomalehteä. Ihme kyllä, tänään ei yhtään. Pahimmillaan jopa viikon lehdet...

12 tilattavaa lehteä. Siis lasten lehdethän on luettu moneen kertaan, omat on pintapuolisesti selailtu ja siirretty päättäväisesti "luen tämän hieman myöhemmin oikein tarkkaan" -osastoon.

90 kirjaa!!! Kauheaa. Ja tämä oli vasta proosaosasto. Runous jäi ulkopuolelle, samoin tietokirjat. Siis nämä ovat kirjoja, jotka haluaisin lukea, ja ne sijaitsevat kirjahyllyissä tässä talossa.

38 keskeneräistä ja korjattavaa vaatetta. Jonakin päivänä ne pitää tehdä valmiiksi. Tai heittää roskiin. Paitsi ettei hyvää kangasta saa heittää roskiin, sehän on synti. Pitänee säilyttää vielä vähän aikaa..

2 pahvilaatikollista epämääräisiä papereita ja leikkeitä, jotka pitää käydä läpi. Jonain päivänä. Ne ovat tarpeellisia, ja ne on lajiteltava tai keksittävä jokin paikka niille. Joka kerta, kun totean, että tuossa laatikossa ei voi olla mitään tärkeää, koska en ole avannut sitä vuoteen, ja päätän heittää sen kaiken menemään, avattuani olen käyttänyt niitten lajittelemisessa hyvän vapaapäivän ajan, mitään valmista ei ole tullut ja yön koittaessa paiskon tingelistangeliksen takaisin pahvilootaan odottamaan sen ihmeellisen päivän sarastusta, jolloin kaikki on selvää ja mystisille lappusille löytyy sijoituspaikka.

Feng shui -oppien mukaan kodissa ei pitäisi olla mitään keskeneräistä tai nurkkiin pinoutuvaa, sillä se syö asukkaitten energiaa. Se on kyllä taivahan tosi. Tiedän, että ainakin se väite tuossa nyt-jo-passé-muotiajattelussa pitää paikkansa, mutta kuka voi keksiä mihin sijoitetaan teknisten vempeleitten takuutodistukset ja käyttöohjeet, ystäviltä ja sukulaisilta saadut kortit, lasten piirustukset, pankin ja muitten instituutioitten "parannamme palveluamme"-ukaasit -ja ennen kaikkea: kuinka kauan niitä kuuluu säilyttää?!

Onneksi olen saanut itseni kuriin enkä enää keräile lukemista odottelevia lehtiartikkeleita, mutta kuvia kerään, ja leikkauspöydälle joutumista odottelevia aikakauslehtiä on varmaankin vuodelta 2004 jossain hämärissä nurkissa. Tämä ei tullut mukaan edelliselle listalle, ilmeisesti sen suhteen minulla on luottavainen rauha itseni kanssa.

Tietysti jos antaisi kaiken vaan kasautua, koti voisi alkaa pikkuhiljaa muistuttaa Isak Jacobin taloa Fannysta ja Alexanderista. Mutta hengittäminen sellaisessa paikassa, kuinka se sujuisi? Isakilla on muumio, joka hengittää, hengittääkö se muitten puolesta?